کد:
1209140
پرسش
لطفا تفاوت های بیماری اسکیزوفرنی و اختلال چند شخصیتی را توضیح دهید.
پاسخ
اسکیزوفرنی و اختلال شخصیت چندگانه تفاوت هایی با هم دارند .
اختلال تجزیه هویت یا هُویتپَریشی، که اختلال چند شخصیتی یا شخصیت چند گانه هم نامیده میشود که یکی از اشکال اختلالات تجزیه ای و گسستگی می باشد. عبارت است از وجود دو یا چند هویت یا شخصیت متمایز که به تناوب رفتار را کنترل میکنند. عموماً این شخصیتها نام و سن و مجموعهای از خاطرات و رفتارهای ویژه خود را دارند. در اغلب موارد یک هویت اصلی با نام واقعی شخص وجود دارد که منفعل، وابسته و افسردهاست. هویتهای جانشین نوعاً دارای ویژگیهایی هستند که با هویت اصلی تعارض دارند؛ بعضی موارد این شخصیتها ممکن است حتی در ویژگیهایی مثل دست خط، استعدادهای هنری و ورزشی و آشنایی به زبانهای خارجی با هم تفاوت داشته باشند.
بیمار اسکیزوفرنیک در آن واحد در دو جهان زندگی می کند، یکی جهان تخیلی و تصوری خویش که بر مبنای توهم ها و هذیان ها و نیازهای روان شناختی او شکل گرفته است و دیگری جهان واقعی بیرون است که برای رفع نیازهای فیزیولوژیک خود به آن احتیاج دارد. هذیان، توهم، اختلال جریان فکر، رفتارهای نابهنجار و حالات بدنی عجیب و گاهی نشانه های منفی از جمله فقدان احساس لذت، فقدان اراده، سکوت و گوشه گیری علایم این بیماری را تشکیل می دهند. گاهی بیمار خود را مورد تعقیب و آزار افراد یا سازمان هایی می پندارد (گزند) و یا ممکن است خود را یک فرد بسیار مهم، رجل سیاسی، مخترع و هنرمند تصور کند (بزرگ پنداری). گاهی صداهای توهمی به او دستورهایی می دهند که خیلی اوقات هم مجبور است از آنها اطاعت کند و در نتیجه با دستگاه قضایی درگیر می شود و گاهی صداهای چند نفر را می شنود که درباره او صحبت می کنند. خیلی اوقات گفتار بیمار نامفهوم می شود.
بنابراین همان طور که ملاحظه می کنید در اختلال اول فرد به بلحاظ شخصیتی چندین موقعیت را تجربه میکند اما فرد اسکیزوفرن در دو موقعیت تخیل و واقعیت سیر می کند و اختلال عمده ای در افکار و عواطف و شناخت او وجود دارد .
مشاور :
خانم کهتري
| پرسش :
يکشنبه 20/2/1394
| پاسخ :
چهارشنبه 23/2/1394
|
|
ليسانس
|
26
سال
|
اختلالات روانشناختی
| تعداد مشاهده:
588 بار
تگ ها :
اختلال چند شخصیتی اسکیزوفرنی شخصیت چندگانه
0