• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1173737

پرسش

با سلام
من حدود یکسال و نیم پیش عقد کردم 4 ماه بعد از عقد با مادر شوهرم بحثم شد و شوهرم از زمان مرا رها کردند و حاضر به ادامه زندگی نیست بعد از صحبت با وکیل مهریه و نفقه ام را اجرا گذاشتم و همسرم اعلام کرده که توانایی مالی برای پرداخت آن را ندارد و از من خواسته که به صورت توافقی از هم جدا بشیم و در صورت پرداخت مهریه برایم حکم تمکین خواهد گرفت و زن دوم گرفته و مرا نیز طلاق نمی دهد میخواستم بدانم آیا واقعا میتواند همچین کاری انجام بدهد در ضمن همسرم در دادگاه گفته است که من همسرم را میخواهم ولی باید با خانواده ام زندگی کند این در حالی است که من می خواهم به صورت مستقل زندگی کنم و از این طریق میخواهد مرا تحت فشار بگذارد آیا راهی هست که بدون بخشش حقوقم طلاق بگیرم البته من وکیل دارم اما ایشون به من گفتن که من نمیتونم طلاق بگیرم و بهتره که به صورت توافقی اقدام کنم ولی با خوندن مشاوره هایی که شما به افرادی که در وضعیت مشابه من دارند دادید برای اینکار دچار تردید شدم ممنون میشم اگر در این زمینه راهنماییم کنید

پاسخ

سلام دوست گرامی
در مشاوره های دیگر هم همواره اکید بر این نکته بوده است که طلاق به درخواست زن نیازمند اثبات اموری مانند عسر و حرج، عدم پرداخت نفقه یا خلف از شروط ضمن عقد است. بنابراین در صورتی که هیچ یک از این جهات قابل اثبات نیست، طلاق توافقی مورد توصیه می باشد. البته با توجه به توضیحی که مطرح فرمودید به نظر می رسد از باب نفقه بتوان اقدام نمود. زیرا منظور از مسکن در نفقه مسکن مستقل است نه مسکن همراه خانواده مرد. به این ترتیب می توانید الزام به تهیه مسکن و نفقه را به عنوان دادخواستی در مقدمه طلاق مطرح کنید. البه مرد نیز می تواند مسکن مستقل را تهیه نماید و در اینصورت باز طلاق توافقی نقش راه حل مناسب تر را پیدا خواهد کرد.

مشاور : آقای شامی اقدم | پرسش : شنبه 29/6/1393 | پاسخ : سه شنبه 1/7/1393 | | ليسانس | 29 سال | حقوقی | تعداد مشاهده: 129 بار

تگ ها : طلاق توافقی نفقه عسر و حرج

مشاوره های مرتبط

سلام علیکم
من در سال 92 در زمان عقد و قبل از عروسی و شروع زندگی مشترک در حال دوشیزگی، مهریه و نفقه خود را به اجرا گذاشته و در سال 96 از همسرم جدا شدم.ایشان نفقه را کاملا پرداخت و از سال 94 و پس از اقساطی شدم میزان مهریه ، ماهیانه ان را دارد می پردازد.
سوال من الان اینه :
همزمان با دادخواست نفقه و مهریه ، یک شماره حساب از ایشان داشتم که کل پس اندازش تا آن روز را در آن نگه میداشت و من با تامین خواسته آن را بلوکه کرده و بعدا با پیگیری وکیل هر 13 ملیون موجودی آن در سال 94 را برداشت کرده و تصاحب کردم.آیا الان همسرم میتواند آن را مطالبه کنم؟ به دلیل اینکه دارد مهریه را قسطی می پردازد و نفقه را هم داده؟ یا اینکه این پول دیگه مال من خواهد بود تا ابد ؟
من هنوز مجردم و ایشان ازدواج کرده و دارای یک فرزند است
سپاس

با عرض سلام خانمی که بعدده سال زندگی وداشتن دوفرزند بتازگی متوجه شده که شوهرش زنی را عقد کرده وبارداراست(خود آقا این موضوع را مطرح کرده
این خانم چه حق وحقوقی دارد؟
آیا اگر تقاضای طلاق کند میتواندسرپرستی بچه های3و7ساله خود رابگیرد؟
از نظر شما بهترین برخورد حقوقی چیست؟تشکر ازلطف شما درصورت امکان توضیح بیشتری دهید.

سلام سوال حقوقیم اینه که من متاهل هستم و یه روزی با یه خانمی آشنا شدم و نمیدونم و چطوری شد که این خانم کم کم وارد زندگیم شد این خانم متعلقه بودند و با توجه به اینکه این خانم از خانواده خودش ترد شده بود من با وام و قرض و بدهی خونه ای را خریدم که این خانم داخلش زندگی کنه و برای اینکه رابطه با بصورت زبانی صیغه شدیم و بعد من این خانه را به نام این خانم کردم و بعد متوجه شدم که این خانم با آقایان مختلفی در ارتباط بوده و اون موقع فهمیدم که کلاه بزرگی رفته بود سرم و بعد متوجه شدم که این خانم مردهای دیکه ای رو هم به همین طریق کلاه گداشته بود حالا سوال من این هستش که الان میتونم اون خونه رو پس بگیرم تمام هزینه های اون خونه را خودم پرداخت کردم و مدارکش مستندات هستش اما چون سند داشت به نام اون خانم شد آیا راهی وجود داره که بشه با شکایت اون خونه را پس گرفت؟

با سلام و وقت بخیر.
دو سال پیش همسرم واحد آپارتمانی رو به اسم من کردند و بعد از مدتی به بهانه ی انجام امور اداری اون منو مجبور کردند که برم و وکالت به ایشون بدم. در حالی که من در جریان نبودم که این وکالت بلاعزله و قابل پس گرفتن نیست. خونه رو اجاره دادیم ولی مستاجر پول رهن که 60 میلیون بود رو به ایشون چک داد و ایشون به حساب خودش ریخت.درحالی که اجاره نامه به اسم منه!
حالا که از همسرم در حال جدایی هستم و مهریه ام رو اجرا گذاشتم ،همسرم مستاجر رو مجاب کرده که پول رهن رو بیاد از من بگیره. به نظرشما من با وجود این وکالت نامه ای که به همسرم دادم و اینکه چک رهن رو همسرم خودش گرفت میتونم ثابت کنم که این پولو نگرفتم؟

سلام وقت
بخیر یکی از دوستانم 6 ماهه ازدواج کرده و بدلیل اینکه خانومش مشکل عصبانیت بسیار شدید و عدم کنترل خودش در اعمال و رفتارش هنگام عصبانیت داره و خسارت جسمی به شوهرش (شکسته شدن دنده دوستم با ضربه پا) و شکستن شیشه اتومبیل دوستم و رفتم در بین خیابان و گفتن اگه دوستم داری باید بیای منو نجات بدی یا بگیری از این دست حرکات غیر معقولانه دستت می زند ) در "هنگام عصبانیت شدید" حال دوستم از من کمک خواسته تا به واسطه من کمکش کنم تا به پرونده پزشکی که مخفی می کنه خانم دوستم دست پیدا کنه تا بتونه طلاق بگیره و مدرک محکمه پسند داشته باشه آیا این کمک من که به نوعی کمک به جدایی هم هست از نظر خدا و شرع مشکلی داره یا نه یا خانم می تونه بدلیل دخالت از نظر خودش در زندگی شون از من شکایت کنه ممنون از لطفتون. متشکرم

1-زوج بدون اجازه زوجه همسر اختیار کرده است آیا زوجه می تواند با توجه به شروط ضمن عقد خود را با وکالت از زوج مطلقه نماید و نصف دارائی را بگیرد؟
سوال اصلی من نصف دارائی است چون جواب های مختلف از کارشناسان مختلف گرفتم می خواستم نظر شما رو هم بدونم که اگر زوجه با وکالت از زوج خود را طلاق بدهد مستحق نصف دارایی خواهد بود یا خیر
2- زوج قصد دارد دارایی خود را به نام برادرش کند ما چگونه می توانیم جلوی این کار را برای مطالبه مهریه و نصف دارایی بگیریم و به کجا باید مراجعه کنیم؟
با تشکر

سلام، خسته نباشید، من ۳ ساله ازدواج کردم و یه دختر شش ماهه دارم، متاسفانه با پدر شوهر و برادر شوهرم در یک ساختمان زندگی می کنیم و اصلن استقلال نداریم، تا جایی که پدر شوهرم سند خانه ی ما که به اسم شوهرم هست رو گرفته و اجازه نمی ده ما خونه رو بفروشیم و یا اجاره بدیم تا مستقل شیم، برادر شوهرم هم به من چشم ناپاک داره ، اما کسی به حرف های من در مورد او اهمیت نمی ده، من می خوام بدونم راهی هست که ما بتونیم سند خونه رو از پدر شوهرم بگیریم و ملکمون رو بفروشیم؟! واینکه اگه من با این شرایط از شوهرم جدا شم چون نمی تونه از حقوق خانوادش دفاع کنه می تونم دختر شش ماهه ام رو بگیرم، یا می دنش به باباش!؟

UserName