• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1170260

پرسش

با سلام و عرض ادب مجدد من سوالی پرسیده بودم
با کد 1169776
فرمودید مبهمه برای توضیح عرض کنم که:این پرونده چند مرحله داره 1-شخصی به کس دیگر وکالت بلاعزل میده ولی مبایعه نامه ای وجود نداره فقط وکالت بلاعزل موجود است.کسی که وکالت به اسمش هست ملک را مطابق وکالت میفروشد و پول حاصل از فروش ملک را به موکل نمیده.که چندجا خوندم که موکل میتونه شکایت کنه برای گرفتن پولش.
مرحله 2 اینکه این فرد (وکیل) با این پول چه میکنه؟این فردپول رو به شخصی(دختر ناتنی اش) میده وچکی به اسم یکی ازپسراش تحویل میگیره (این یعنی پولشو به یکی از پسراش میبخشه؟) که بعدا هم دختره بابت این پول ،ملک به اسم پسر این فردمیزنه وچک هم بهش عودت داده میشود.پس بدین ترتیب تمام پول به صورت ملک به اسم پسرش میشه و خودش دیگه مالی نداره.
حالا سوال بنده این است که:موکل بعد از فوت وکیل آیا میتونه با این شرایط پولشو زنده کنه؟ لازم به ذکره که این فرد (وکیل) ترکه و مالی به جز اون که به طریق بالا به اسم پسرش زده نداره.
خواهش میکنم اگر مبهم بود باز هم بفرمایید خیلی ممنونم

پاسخ

سلام دوست گرامی
صرفنظر از اینکه وکیل پول را به چه کسی داده است، با توجه اینکه پول را به شخص موکل یا شخصی دیگر که از او اذن داشته باشد تحویل نداده است، موکل می تواند علیه خود وکیل اقامه دعوی کند. در صورت فوت موکل، می توان علیه وراث وی اقامه دعوی کرد.
موفق باشید

مشاور : آقای شامی اقدم | پرسش : جمعه 7/6/1393 | پاسخ : دوشنبه 10/6/1393 | | ليسانس | 29 سال | حقوقی | تعداد مشاهده: 68 بار

تگ ها : وکالت تادیه دین موکل وکیل

مشاوره های مرتبط

با سلام،
پدر بزرگ مادری من سال گذشته فوت کردند و ۵ فرزند داشته ا ست. پس از فوت فهمیدیم خانه و تمامی اموال ایشان ۵ سال قبل فوت فروخته شده است. دو فرزند پسر مجرد (دایی های بنده) که با هم با پدربزرگ و مادربزرگ من در یک خانه زندگی می کردند (ظاهرا یکی از آنها وکالت داشتند و یکی دیگر به عنوان شاهد به کمک وکالت آن برادر اموال را قانونی فروخته اند و الان هم دو برادر یعنی دایی های بنده متواری شدند) و دایی بزرگتر و مادر و خاله بنده از ارث هیچ چیز نرسیده است. هیچ وصیت نامه ای هم وجود ندارد. آیا با شکایت فرزندان دیگر می توان کاری انجام داد؟ از چه قانونی باید استفاده کرد؟!
با تشکر

با سلام و تحیت
من در خصوص قوانین تنظیم وکالت نامه تام اداری و مالی از خدمتون سوال داشتم. به دفتر اسناد رسمی مراجعه کردم و گفتم برای فروش و واگذاری تمام اموال فعلی و اموالی که در آینده ممکنه مالکیت ش را داشته باشم و حق برداشت از تمام حساب های بانکی و مراجعه به تمام ادارات و نهادهای دولتی جهت تمام امور اداری، مالی و ... میخوام به یکی از اعضای خانواده م وکالت تام بدم.
چرا دفتر اسناد رسمی اجبار میکنه که باید تمام شماره حساب ها، اموال منقول و غیرمنقول،شماره تلفن تمامی خطوط تلفن ثابت و همراه و چه عرض کنم هرچه که داری و نداری را باید لیست کنی که همه را عینا داخل وکالت نامه درج کنیم.
به چندتا از نهادها مراجعه کردم، شعبه بانکی گفتن درج عبارت تمامی حساب های بانکی داخل وکالت نامه برای ما قابل قبوله و نیازی به ذکر تک تک شماره حساب ها و بانک ها نیست، مرکز مخابراتی هم گفت عبارت تمام خطوط تلفن ثابت برای رسیدگی از طرف وکیل بجای موکل قابل قبوله.
میشه راهنمایی م کنید و فرمایید که چرا دفاتر اسناد رسمی اصرار همه اطلاعات و دارایی های شخصی م را داخل وکالت نامه بیارن.
اصلا من دوست ندارم وکالت نامه ای که قراره به دانشگاه برای اخذ مدرک تحصیلی ارائه بشه داخلش تمام دار و ندارم برای دانشگاه افشا بشه!
امیدوارم سوال م را واضح مطرح کرده باشم و بتونید راهنمایی م کنید. چون من نمیخوام وکالت تام الاختیار تبدیل به لیستی بشه که دار و ندار و اطلاعات محرمانه م را برای همه کس و توی همه جاها مشخص کنه

با سلام. بنده پدرم فوت کرده و تعداد وراث 4نفریم. برای اعاده بیمه عمر پدرم و همچنین به نام زدن ماشین، منزل و ... نیاز به وکالت دادن کاری به برادرم هستم. بخاطر اینکه فرصت ش رو ندارم. و از طرفی اعتماد چندانی به برادرم ندارم که یک موقع پول حساب ها را بردارد. و بهترین کار از نظر شما چیست؟ که از نگرانی درآیم

سلام
پدری وکالت بلاعزل به مادر طفل در امور حضانت طفل داده است.
آیا این به معنای آن می باشد که دیگر پدر خودش نمی تواند مسایل حضانت

مثل نگهداری و ثبت نام در مدرسه و ... را برعهده بگیرد؟
در این فرض اگر پدر بخواهد فرزند را در مدرسه الف ثبت نام کند و مادر که وکیل است بخواهد او را در مدرسه ب ثبت نام کند تکلیف چیست؟
در این فرض اگر پدر بخواهد پسر را بعد از هفت سال پیش خودش نگه دارد با وکالت نامه ای که مادر دارد آیا می تواند فرزند را پیش خود ببرد و فقط آخر هفته به نزد پدر بفرستد؟

با سلام و عرض احترام
حق امتیاز ساخت ملک در تعاونی را به صورت وکالت نامه از شخصی خریداری نموده ایم، هم اکنون ملک آماده شده و تحویل ما شده است. ضمنا این انتقال در دفترچه تعاونی ثبت گردیده است
با توجه به اعتبار وکالتنامه در زمان حیات افراد چه کاری کنیم که در آینده به مشکل بر نخوریم. مخصوصا زمان انحصار وراثت

با سلام و احترام . خواهشمند است بفرمایید آیا محدوده وکالت کاری می تواند با اراده
موکل و ذکر آنها در وکالتنامه شامل همه موارد مربوط به یک ملک ازجمله نقل و انتقال، و
غیره باشد یا باید وکالت بصورت بلاعزل باشد؟ و بلعکس می شود در وکالت بلاعزل
محدوده اختیارات، فقط موارد محدود مثلاً فقط اموراداری ذکر شده در وکالتنامه باشد؟ و
اصولاً تقاوت این دو وکالت فقط در عزل است؟ با تشکر

ضمن عرض سلام و احترام
اینجانب در سال 1389 ملک خود به همراه وام مسکن را به صورت وکالت بلاعزل واگذار کردم، وام از نوع سپرده گذاری بوده است. ( خرید اوراق نبوده) . در سال های بعد با توجه به افزایش معوقات بانکی قانون عدم ارائه تسهیلات به بدهکاران بانکی مصوب شده و در حال اجرا می باشد. در حال حاضر خریدار ملک و دریافت کننده وام اقساط خود را به صورت منظم پرداخت نمی کند که این امر ( با توجه به این که وام به نام بنده است) سبب بروز مشکلات عدیده ای برای اینجانب گشته است.
همانطور که می دانید بانک مسکن در صورت تسویه 10 درصد بدهی نسبت به انتقال سند اقدام می کند و خریدار وام بنده با توجه به آگاهی از مشکلات حاصل از عدم پرداخت به موقع اقساط بانکی حاضر نیست وام را به نام خود در آورد.
سوال بنده این است که آیا می توان با توجه به وکالت فروش او را از طریق قانونی مجبور به انتقال سند به نام خودش کنم؟
البته با بانک در خصوص اقدام به این عمل از طرف خودم با استفاده از وکالت کردم که بانک هم اعلام کرد حتما خریدار باید در محل حاضر باشد.
اگر راه دیگری برای خلاص شدن اینجانب از این مشکل وجود دارد لطفا راهنمایی فرمایید.

UserName