• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1149509

پرسش

سلام وقتتون بخیر من حدود 13 ساله که میگرن دارم خیلی از روزهارو با سردردهای شدید شروع میکنم خوابم خیلی نا منظمه خیلی شبها از موقعی که برای خواب تود اتاقم میرم شاید 2تا3ساعت طول میکشه تا خوابم ببره به همین خاطر خیلی عصبی شدم تمایل جنسیم خیلی کم شده حوصله ندارم به همین خاطر میترسم به روابط همسریمون به مشکل بخورم دو تا دیسک خفیف تو گردنم دارم که باعث میشه دست چپم درد شدیدی داشته باشه هیچ دارویی در حال حاضر مصرف نمیکنم فقط موقعی که سردردم غیر قابل تحمل بشه اسفین میخورم ولی بهبودش مقطعیه بعد چند ساعت دوباره به سراغم میاد لطفا راهنمایی بفرمایید

پاسخ

سلام علیکم
بهـداشـت خواب مجموعه کارهایی است که به فرد کمک می کنند تا خواب راحتی را تجربه کند. این کارها بسیار ساده هستند و اکثر افراد از آن آگاهی دارند اما در موقع خواب به آن عمل نمی‌کنند. شمامی تـوانیـد با چند اصـلاح و تـعـدیـل در شیـوه زنـدگی خـود بطور چشمگیری کیفیت خـواب خـود را بـهبـود ببـخشـید.
1) بهترین زمان خواب، هنگام شب بخصوص قبل از نیمه شب (ساعت 21-4 صبح) است.
2) ا از خوابیدن در روز و بخصوص ساعات عصر به شدت خودداری کنید.
3) خواب نه با شکم کاملا سیر و نه با شکم خالی مناسب نیست. شام را میبایست حداقل 3-2 ساعت پیش از خواب صرف کرد. طب جدید فرد را از مصرف غذاهای اسیدی، شیرین و تند(ادویه دار) 6-4 ساعت پیش از خواب منع کرده است و توصیه می کند مصرف مایعات را پیش از خواب کاهش دهند تا مجبور نشوند مکررا از رختخواب برخیزند.
4)بهترین حالت خواب بر پهلو خوابیدن است. به پشت و و به شکم اصلا نخوابید.
5) محل خواب باید پاکیزه، نرم، ملایم، به دور از رایحه بد و یا مواد محرک مثل عطرهای تند باشد.
6) برای داشتن خوابی آرام باید پیش از وقت خواب برای آن آماده شد. یعنی پیش از خواب از کار و اعمال مهیج و درگیری‌های ذهنی خودداری کرد. داشتن آرامش روحی یکی از ارکان خواب آرام به¬حساب می آید.
7) توصیه می شود تا برای استراحت کامل مغز در خواب باید خون را به سمت پاها سوق داد و برای ‌این کار دو راه توصیه می‌شود: 1) آن که پاها را گرمتر از سر نگه داریم. 2) رختخواب را به نحوی سرازیر قرار دهیم که طرف سر رخت‌خواب 10 تا 15 سانتی متر بالاتر از پا باشد. بدین ترتیب خون از سر و سینه به سمت پاها حرکت می‌کند و باعث خواب راحت می‌شود. همچنین لباس در هنگام خواب باید گشاد باشد تا مانع حرکت خون در رگها نشود.
8) برای درمان بی خوابی و یا دیر به خواب رفتن طب ایرانی و طب جدید مفصلاً توصیه ها و درمان های خاص خود را ارائه داده اند. تغییر سبک زندگی و رعایت اصول بهداشت خواب بسیار کمک کننده است. در بحث تغذیه طب سنتی به مصرف غذاهای سرد و تر و طب جدید به مصرف غذاهای حاوی تریپتوفان و سروتونین توصیه می کند. مصرف ماست، شیر، کاهو، بادام و همچنین ماساژ با روغن گیاهانی همچون بنفشه، اسطخودوس و بادام در هردو طب برای درمان بی خوابی توصیه شده است.
...........
برای میگرن: موادغذایی بر الگوی سردردهای میگرنی موثر است ولی بیش از آنكه بر تعداد حملات موثر باشد , برطول مدت زمان یك حمله تاثیر می گذارد و موادی چون پیاز , كاكائو و مركبات تشدید کننده اند
برای درمان دوری از عوامل تحریک کنننده، مصرف مسکن های ساده مانند بروفن در قدم اول و در موارد شدید تر از مسکن های قوی تر، ضد افسردگی ها، ضد تشنج ها و ... نیز استفاده می شود. توصیه می شود اگر با مسکن های ساده مانند بروفن و یا استامینوفن درمان نشد به پزشک جهت تجویز داروی قوی تر مراجعه کنید. می توانید از طب سوزنی نیز برای کاهش دردها کمک بگیرید.

مشاور : خانم دکتر علیزاده | پرسش : دوشنبه 29/2/1393 | پاسخ : پنج شنبه 15/3/1393 | | ديپلم | 37 سال | پزشكي | تعداد مشاهده: 48 بار

تگ ها : بی خوابی دیر بخواب رفتن بهداشت خواب میگرن

مشاوره های مرتبط

با سلام
من مدت 5 سالی است که ساعت خوابم به هم ریخته مثلا ساعت 5 یا 6 صبح میخوابم تا 3 عصر.
گاهی اوقات هم که صبح ها کاری دارم اصلا نمیخوابم اما باز هم شب بعد زود تر از 2 یا 3 نیمه شب نمیتوانم بخوابم.
و اینکه در خواب گاهی اوقات تمامی عضلات بدنم منقبض میشود درست مثل اینکه برق گرفته باشد.
اگر امکان دارد راهنمایی بفرمایید
با تشکر.

با سلام همسر بنده 34 سال سن دارد و خواب سبكی دارد و با هر صدای كوچك و یا با هر تكان از خواب بیدار می شوند و در نتیجه عصبی هم می شوند با این كه ساعت 11- 12 شب می خوابند ولی تا 6-10 صبح می خوابند در حقیقت خواب عمیقی ندارند آیا این مورد بیماری هست؟ اگر هست بیماری جسمی هست یا مربوط مسائل روانی می باشد؟ آیا درمان دارد؟

با سلام
من شب ها ساعت 2 می خوابم. صبح ساعت 8 بیدار می شم و در طول روز هم 2 ساعت می خوابم. صبح ها که از خواب بیدار می شم احساس خستگی دارم. صبحانه هم می خورم و شروع به مطالعه می کنم ولی حداکثر تا یک ساعت دوام میارم و بعد باز با خستگی شدید مواجه می شم.از خستگی حوصله انجام هیچ کاری رو ندارم و به تنبلی معروف شدم.استفاده از چای و قهوه هم این احساس رو در من تغییر نمیده. با توجه به شرایطم از این پس باید در طول روز فقط مطالعه داشته باشم(شرکت در یک ازمون رقابتی فوق سنگین) اما این خواب الودگی مانع مطالعه من می باشد. فرصت کافی برای ورزش هم ندارم.
البته یک نکته هموگلوبین من 10 ماه پیش 14.3 بود که در طی این مدت 2 بار خون دادم و الان 12.5 هست. ایا این کاهش می تونه عامل این همه خواب الودگی من باشه. البته این خواب الودگی رو قبلا هم داشتم ولی حدود 1 ماه هست که تشدید شده.
با مطالعه مطلبی که در همین سایت بود احتمال دادم شاید سندروم خستگی مزمن داشته باشم البته هنوز از عملکرد تیروییدم اطلاع ندارم و باید ازمایش بدم
لطفا راه درمانی رو برام توضیح بدید.
خواهش می کنم با توجه به شرایطم که امکان ورزش رو ندارم راه های دیگه رو برام شرح بدید.
زهرا زمانی 27 ساله دندانپزشک متاهل

سلام من چند ماهه نخابیدم ی شهر دیگه دانشجو هستم. مشکلات درسی و استرس ندارم ،اما شبا تا صب هی از بیخوابی عقربه های ساعتو نگاه میکنم.مدتی قبل ی ناراحتی بزرگ داشتم اما الان فراموش کردم،از آغاز شب خابم نمیبره و دم صبح شاید ی 10 دقیقه ای خابم بگیره صبحها ساعت 6 همیشه بلند میشم تا عصر ساعت 7 دانشگاه میمونم هر چقد خودمو خسته میکنم باز خابم نمیبره. لطفا کمکم کنید

UserName