• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1138771

پرسش

سلام اقای شامی قدمی ایا برای اشتغال در مشاغلی همچون وکالت و سردفتری و قضاوت لیسانست حقوق باشه و فوق لیسانست مدیریت باشه  با کسی که از لیسانس تا دکتری حقوق را  داشته باشه فرقی نمیکنه  هر دوتا میتونند مثل هم و با یک شرایط یکسان شرکت کنند و دکتری حقوق نسبت به لیسانس حقوق برای شرکت در این ازمون برتری نداره و در اولویت نیست با تشکر از شما راهنماییم کنید

پاسخ

سلام دوست عزیز

شرایط شرکت در آزمون سردفتری اسناد رسمی به شرح ذیل است:

- اشخاصی که دارای کارشناسی حقوق قضائی و فقه و مبانی حقوق اسلامی باشند.

- کسانی که دارای دو سال سابقه خدمت قضایی یا وکالت پایه یک دادگستری باشند.

- سایر کارشناسی ها به شرط داشتن سه سال سابقه دفتریاری.

- اشخاصی که از مراجع مسلم، دارای تصدیق اجتهاد طبق آیین‌نامه‌ای که به تصویب وزارت دادگستری می‌رسد، باشند.

- دفتریارانی که دارای گواهی قبولی امتحان مخصوص سردفتری و دفتریاری موضوع شق سوم ماده ۱۰ قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب ۱۳۱۶ باشند به شرط داشتن پنج سال سابقه دفتریاری.

- دفتریارانی که دارای دیپلم کامل متوسطه باشند به شرط داشتن هفت سال سابقه دفتریاری اول.

- دفتریاران اول که در تاریخ تصویب این قانون شاغل بوده و ۱۵ سال سابقه دفتریاری اول اعم از تناوب و یا مستمر داشته باشند.

لازم به ذکر است که سن سردفتران اسناد رسمی در بدو اشتغال نباید از ۲۴ سال کمتر و از ۵۰ سال بیشتر باشد و اداره کل امور اسناد و سردفتران سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مرجع تشخیص و احراز شرایط مذکور می‌باشد. برگزاری آزمون سردفتری اسناد رسمی منوط به نیاز سازمان ثبت و واحدهای تابعه می باشد و تاریخ برگزاری آزمون معمولاً زمستان می‌باشد.آزمون بصورت تستی و چهارگزینه‌ای می‌باشد و پذیرفته شدگان آزمون پس از طی مراحل گزینش، کارآموزی و اختبار به موجب ابلاغ رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به مقام سردفتری اسناد رسمی منصوب می‌گردند.

در خصوص قضاوت دارا بودن یکی از شرایط ذیل جهت شرکت در آزمون لازم است:

1. دارا بودن مدارک تحصیلی زیر از دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای دانش آموختگان دانشگاه‌ها:

1-1. کارشناسی حقوق در یکی از گرایش ها؛

1-2. کارشناسی الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی؛

1-3. کارشناسی فقه و حقوق؛

1-4. کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در یکی از گرایش ها؛

1-5. کارشناسی ارشد پیوسته الهیات، معارف اسلامی و ارشاد با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی؛

2. دارا بودن مدرک سطح (2) عمومی (فقه و اصول) یا سطح (2) تخصصی با گرایش حقوق و قضای اسلامی، از حوزه‌های مورد تأیید شورای عالی حوزه‌های علمیه، برای دانش آموختگان حوزه‌های علمیه.

لازم به ذکر است که دارندگان مدارک تحصیلی دانشگاهی بالاتر به شرطی می‌توانند در آزمون ورودی کتبی شرکت کنند که مدرک کارشناسی آنان در یکی از گرایش‌های رشته حقوق یا حوزوی باشد.

البته تحت شرایط خاصی امکان تصدی به قضاوت بدون آزمون هم وجود دارد. در واقع طبق ماده (10) آیین نامه جذب داوطلبان قضاوت، برخی اشخاص زیر صرفاً از آزمون ورودی معاف هستند. مانند:

1. رتبه‎های اول تا دهم آزمون وکالت کانون‎های استانی و رتبه‎های اول تا پنجاهم آزمون وکالت کانون مرکز

2.  وکلاء پایه یک دادگستری مشروط به داشتن دو سال سابقه کار متوالی به عنوان وکیل پایه یک دادگستری به تأیید کانون مربوط.

همچنین طبق ماده (11) آیین نامه جذب داوطلبان قضاوت، اشخاص زیر از آزمون ورودی و مصاحبه علمی معاف هستند و پس از انجام مصاحبه تشخیصی برای طی مراحل گزینش به اداره کل مربوط معرفی می شوند.

1. دانش آموختگان و دانشجویان مقطع دکتری تخصصی در هریک از گرایش های رشته حقوق و فقه و حقوق و گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی رشته الهیات، مشروط به داشتن مدرک کارشناسی در کلیه گرایش های رشته حقوق یا مدرک کارشناسی ارشد پیوسته در کلیه گرایش های رشته معارف اسلامی و حقوق.

2. دارندگان مدرک سطح سه و چهار حوزه علمیه از حوزه های علمیه گروه اول، مشروط به داشتن مدرک کارشناسی در کلیه گرایش های رشته حقوق.

در خصوص آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری، شرایط شركت در آزمون و اخذ پروانه كارآموزی وكالت به شرح ذیل است:

  1. تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
  2. دارا بودن دانشنامه لیسانس یا بالاتر حقوق (از دانشكده های حقوق داخل یا خارج كشور كه مورد تایید وزارت علوم,تحقیقات و فن آوری باشد)یا دانشنامه لیسانس فقه و مبانی حقوق اسلامی یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی با تایید مرجع صالح.

لازم به ذکر است كسانی كه فاقد مدرك كارشناسی حقوق, فقه و مبانی حقوق اسلامی یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی با تایید مرجع صالح بوده و فقط دارای مدارك بالاتر آن هستند حق شركت در آزمون را ندارند بنابراین از ارائه مدارك بالاتر به جز مدارك كارشناسی عنوان شده خودداری نمایند.

  1.  شرایط سنی : پروانه كارآموزی وكالت دادگستری در حوزه قضائی استان تهران فقط به كسانی داده می شود كه سن آنها از چهل سال تمام بیشتر نباشد و برای سایر حوزه های قضائی پروانه كارآموزی به كسانی داده می شود كه سن آنها ا ز پنجاه سال تمام بیشتر نباشد.

مشاور : آقای شامی اقدم | پرسش : سه شنبه 5/1/1393 | پاسخ : | | فوق ليسانس | 26 سال | حقوقی | تعداد مشاهده: 55 بار

تگ ها : آزمون وکالت آزمون سردفتری آزمون قضاوت

مشاوره های مرتبط

با سلام وعرض ادب خدمت آقای شامی اقدم.
اینجانب لیسانس حقوق دارم والان 17 سال در آموزش و پرورش بصورت رسمی سرکارم. 2سوال ازخدمتتون داشتم.
اول اینکه ایا بنده میتونم درآزمون قضاوت شرکت کنم. هم به لحاظ سنی و هم به لحاظ اینکه کارمند رسمی دولتم. سوال دوم اینکه اگر در آزمون وکالت قبول بشم آیا باید از شغل اداری استعفا بدم یعنی وکالت شغل دوم محسوب میشه.
با تشکر و سپاس

سلام میخواستم بپرسم ببینم کسایی که مدرک سطح دو حوزه دارن میتونن توی ازمون وکالت شرکت کنن؟؟؟؟؟؟و اینکه کسایی که توی ازمون وکالت قبول میشن باید بعد از ازمون دوره ی کاراموزی بگذرونن؟؟؟؟؟؟؟یه تو ضیحاتی درباره ی این دوره و اینکه کلا باید چه فرایندی طی بشه که ادم بتونه توی یه دفتر وکالت کار کنه؟؟؟؟؟؟واینکه کدوم یکی از گرایشای حقوق یا فقه ومبانی حقوق برا ازمون ارشد بازارکار بیشتری داره؟؟؟؟؟؟؟

با سلام وعرض ادب خدمت آقای شامی اقدم.
اینجانب لیسانس حقوق دارم والان 17 سال در آموزش و پرورش بصورت رسمی سرکارم. 2سوال ازخدمتتون داشتم.
اول اینکه ایا بنده میتونم درآزمون قضاوت شرکت کنم. هم به لحاظ سنی و هم به لحاظ اینکه کارمند رسمی دولتم. سوال دوم اینکه اگر در آزمون وکالت قبول بشم آیا باید از شغل اداری استعفا بدم یعنی وکالت شغل دوم محسوب میشه.
با تشکر و سپاس

UserName