• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1130753

پرسش

باسلام من عفونت معده دارم وچند باری که دکتر رفتم بهبودی حاصل نشد راستش خودم ناپرهیزی کردم وبیشترین دلیلش استرس واضطراب هستش  .حالت تهوع دارم  کم اشتها هستم  خیلی زود احساس ضعف میکنم در تابستان خیلی آب میخورم واصلا نمیتونم غذا بخورم .چه نوع غذاهایی رو مصرف کنم .با تشکر

پاسخ

با سلام
همان طور که خودتان اشاره کردید، ریشه مشکل شما استرس است. بنابراین در قدم اول باید بر استرس خود غلبه کنید تا ریشه مشکل از بین برود. شما باید به متخصص داخلی مراجعه کنید و داروهایی که برایتان تجویز می شود به دقت مصرف کنید.
اگر عفونت معده داشته باشید، توصیه های تغذیه ای زیر می تواند مفید باشد:
1) به جای 3 وعده غذایی، 5 تا 6 وعده غذای سبک بخورید. این مسئله بسیار مهم است که شما از پرخوری پرهیز کنید. کم خوردن باعث راحتی معده می شود.
2) شام خود را با مقدار زیادی فیبر میل کنید، یعنی از مقدار زیادی میوه جات و سبزیجات استفاده کنید.
3) قبل و بعد از وعده غذایی، کمی استراحت کنید. باید موقع غذا خوردن هیچ گونه اضطراب و ناراحتی نداشته باشید.
4) آهسته غذا بخورید و خوب بجوید.
5) 3 ساعت قبل از خوابیدن، از خوردن غذا خودداری کنید.
6) چربی غذا باید کم باشد.
7) از خوردن سرخ کردنی ها ، جداً پرهیز کنید.
8) غذاهای تند را مصرف نکنید.
9) نمک مصرف نکنید. استفاده زیاد از نمک در غذا، نه تنها باعث افزایش فشار خون می گردد، بلکه باعث به وجود آمدن باکتری هلیکوباکتر در معده می گردد. نمک همچنین باعث سرطان معده می گردد.
10) از مصرف کردن غذاهای زیر خودداری کنید: قهوه ، چای، نوشابه های گازدار ، مرکبات، محصولاتی که از گوجه فرنگی تولید می شوند و شکلات.
11) سیگار نکشید.

غذاهای مجاز برای بیماران دارای زخم پپتیک:
گروه نان و غلات: نان گندم ، برنج ، جو، ماکارونی، بیسکویت کم چرب
گروه سبزیجات: سبزیجات تازه، یخ زده و کنسرو شده
گروه میوه ها: میوه های تازه، یخ زده، کنسرو شده و آب میوه در صورت تحمل
گروه شیر و لبنیات: شیر و لبنیات بدون چربی یا کم چرب
گروه گوشت ها: گوشت گاو بدون چربی، گوسفند، مرغ بدون پوست، ماهی تازه و یخ زده، تخم مرغ ، لوبیا و نخود
چربی ها: مایونز بدون چربی و یا کم چرب، سس سالاد بدون چربی و یا کم چرب، مارگارین
شیرینی ها: شکر، عسل، مربا، شربت، ژلاتین و آبنبات سفت (بدون شیر و یا ِکِرم)

غذاهای غیر مجاز برای بیماران دارای زخم پپتیک
گروه نان و غلات: نان و غلات تهیه شده از چربی زیاد ( نظیر نان های فرانسوی کراوسان و بیسکویت) و نان هایی که در آنها آجیل، دانه ها و یا میوه خشک وجود دارد.
گروه سبزیجات: سبزیجات خام ،ذرت ، بروکلی ، کلم ، شلغم ، گوجه فرنگی و محصولاتی که از گوجه فرنگی ساخته می شوند.
گروه میوه ها: لیمو، گریپ فروت ، پرتقال ، آناناس ، نارنگی ، آب میوه مرکبات، انجیر، آلبالو و گیلاس
گروه شیر و لبنیات: تمام شیرها و لبنیات پرچرب، شکلات شیری، خامه و پنیرهای با طعم تند
گروه گوشت ها: تمام گوشت های گاو، مرغ و ماهی های پرچرب، سوسیس، گوشت های یخ زده، کره بادام زمینی چرب، آجیل و دانه ها مانند تخمه آفتاب گردان
چربی ها: سس های خامه ای و سس های ساخته شده با چربی زیاد، چیپس ، سیب زمینی سرخ شده، پاپ کورن، کیک، پای، دونات، نارگیل
سایر مواد غذایی : شکلات، آبنبات های کرمی (ساخته شده از سرشیر)، نوشابه ، چای ، قهوه، فلفل ، سیر، سس های تند (نظیر، سس چیلی) و نیکوتین
موفق باشید.

مشاور : آقای آرین | پرسش : جمعه 11/11/1392 | پاسخ : جمعه 18/11/1392 | | فوق ديپلم | 30 سال | تغذيه | تغذيه بيماري هاي مختلف تعداد مشاهده: 36 بار

تگ ها : عفونت معده زخم پپتیک

مشاوره های مرتبط

با سلام و وقت بخیر و خسته نباشید.
ضمن تقدیر و تشکر خالصانه از سرکار خانم دکتر سلیمی بابت پاسخگویی به موقع و حس مسئولیتی که دارید و نسبت به ان خودرا مسئول میدانید تشکر میکنم خدا خیرتون بده که گره از مشکل افراد نیازمند باز میکنید واقعا نمیدونم نسبت به محبت هاتون چگونه تشکر کنم جز تشکر زبانی کاری از دستم بر نمیاد ولی پاسخ محبتاتونو واگذار میکنم به خدا که همیشه نگهدارتون و حافظتون باشه.لطف بزرگی در حقم میکنید و از مشاوره های به جاتون بهترین استفاده هارو میکنم .
در سوال دیروز یک مورد را فراموش کردم که بپرسم اون هم اینکه آیا این میکروب(هلیکوباکتری) باعث عدم افزایش وزن در دوره های رژیم غذایی میشود و در روند افزایش وزن در متابلیسم بدن تاثیری دارد یا خیر ؟ایا کمبود وزن من ناشی از همین میکروب میتواند باشد ؟با درمان و ریشه کن شدن باعث افزایش وزن و بهبود وزنم میشود یا خیر ؟یا مشکل از جای دیگریست ؟
ومن به مدت یک ماه به ورزش و پرورش اندام زیر نظر مربی پرداختم نتیجه ی قابل قبولی میگرفتم و عضلات بدنم رشد کردن تا اینکه شروع به درمان کردم و از ادامه فعالیت باز ماندم در این میان تا حدود کمی مشکل تغذیه هم داشتم به این صورت که در تهیه مواد مفید غذایی در بعضی مواقع ناتوان بودم و یا از مصرف بیشتر وعده های غذایی به دلیل کمبود اشتها و سیری زود رس نمیتونستم وعده های مناسبی رو ادامه بدم .حال با بهره گیری از این روش میتونم دوباره پرورش اندام را ادامه بدم یا خیر؟ نظر سرکار خانم در این مورد چیست ؟
با تشکر
اجرکم عندالله


با سلام و خسته نباشد خدمت سرکار خانم دکتر سلیمی
ضمن تشکر صمیمانه نسبت به پاسخگویی قبل به سوال بنده در مورد تغذیه و کمبود وزن.کد مشاوره: 1242897
بنده از خدمتتون سوالی داشتم مبنی بر اینکه اینجانب به دلیل کمبود وزن به دکتر عمومی مراجعه کردم تا آزمایشات لازم را برایم تجویز کند دکتر بعد از تجویز ازمایش و دادن ازامایش مشخص شد که هلیکو باکتری پیلوری در معده دارم که مقدار ان 228مشخص شده است بعد از مشاهده دکتر عمومی پیشنهاد ومشورت به دکتر متخصص داخلی رفتم و دکتر با توجه به مشاهده برگه ازمایش و سوالات دارو های رو برای مقابله با این بیماری تجویز کردند.که نام دارو ها از این قرار است:
penzolهر 12 ساعت ا عدد قبل صبحانه
bismuthهر 12 ساعت 2 عدد
klarexir500هر 12 ساعت 1 عدد
Amorax500هر 12 ساعت 2عدد
همانگونه که مشاهده میکنید از انتی بیوتیک برای درمان استفاده شده است و بعد از تجویز این دارو ها من به درمان پرداختم و با مطالعه برگ دارو ها متوجه عوارض انها شدم که من جمله سیاهی مدفوع از داروی بیسموت حالت تهوع و استفراغ از دارو کلارکسیراست .بعداستفاده ازاین داروها به مدت چهار روزحالت تهوع شدیدوتب و لرز بهم دست داد که به صورت اورژانسی روانه بیمارستان شدم وتحت درمان قرارگرفتم و بعد از رادیوگرافی ایستاده وخوابیده وانجام ازمایشها چیزی مشخص نشد ومن بعد اون قضیه با دکتر خودم مشورت کردم و گفت برای درمان باید داروها را مصرف کنی چاره ای نداری و مدت ساعت دارو هارو تغییرداد قرص هایی که در12 ساعت 2عددبودبه هر6ساعت 1 عدد تغییر داد حال اینکه با وجود این من بعضی مواقع عوارض رو حس میکنم مانند تب و لرز و حالت تهوع من برای جلوگیری با این عوارض چیکار باید بکنم؟؟؟
مخصوصا سوزش گلو بعد از استفاده داروی کلارکسیر به صورت شدید (تلخی گلو)
تپش شدید قلب و...
با مطالعه سایت از گیاهان دارویی نام برده شده است که برای درمان این باکتری مفید است مانند زنجبیل کلم سفید پرو پولیس(موم یا صمغ عسل) و..آیا مصرف این گیاهان در کنار دارو ها مفید یا مضر است یا نه ؟؟؟نا گفته نماند در حالت تهوع استفاده از زنجبیل و دارچین بهبودی حاصل میشود میزان و نحوه مصرف به چه شکلی باید باشد؟
پیشاپیش از وقتی که برای مطالعه و پاسخگویی گذاشتید ممنون و سپاس گذارم.

اجرکم عندالله

UserName