کد:
1122071
پرسش
به شدت کمال گرا هستم و همین باعث می شود که نه به کارهایی که می خواهم شروع کنم برسم و نه از انجام کارهایی که برایم انجام می شود راضی هستم. لطفا نحوه برخورد با این مشکلم را به من آموزش دهید.
پاسخ
کمال گرایی نوعی وسواس ذهنی محسوب می شود که موجب می شود شخص به دلیل نگاه ایده آلی و فراتر از واقعیت از موفقیت های خود لذت نبرد و آنها را چندان دارای اهمیت نداند. این دیدگاه به مرور فرد را به سمت و سوی بی فعالیتی، ناامیدی، احساس ناتوانی، و درجا زدن سوق می دهد.
لذا فرد کمال گرا باید آموزش ببیند تا آگاه شود که برای رسیدن به موفقیت گام های پیش نیاز را جدی بگیرد.
علاوه بر آن باید یاد بگیرد موفقیت های خود را هر چند اندک پاس بدارد و آنها را دست کم نگیرد.
انتظارات و اهداف خود را واقع بینانه طرح ریزی کند و بداند حتی برای رسیدن به اهداف واقعی و غیر ایده آل هم باید تلاش کند و پله های متعددی را بپیماید.
این افراد نیاز دارند تا بیاموزند برای رسیدن به موفقیت قدم به قدم پیش روند . اگر هر اقدامی به مراحل مختلف تبدیل نشود دیر یا زود دلزدگی و احساس یأس به وجود می آورد اما مرحله سازی موجب می شود تا پایان هر مرحله نوعی موفقیت محسوب شود و انگیزه فرد را برای شروع کم نکند و کل اقدام را از سنگین بودن و بی رغبتی رهایی بخشد.
شما شوق و ذوق فعالیت ها را از دست داده اید . لذا نیاز دارید تا اندکی طعم موفقیت را بچشید . انگیزه و اشتیاق با چشیدن طعم رسیدن به خواسته ها به وجود می اید .
باید تصمیمی بگیرید خیلی زود شروع کنید .قرار نیست اقدام بزرگی انجام دهید . چند تغییر کوچک می تواند زمینه ساز تغییرات بعدی باشد .
برخی از اقدام ها علاوه بر موظف بودن ما برای انجامش نوعی هدفمندی و خروج از پوچی را به ارمغان می اورد .مانند انجام وظایف دینی .
از هم اکنون تصمیم بگیرید نسبت به انجام واجبات دینی اقدام کنید . مثلا برنامه ای داشته باشید تا دیگر نماز خواندن ترک نشود. برنامه ای درسی هم طرح کنید و از امروز شروع به انجامش کنید .
پس از یک هفته تصمیم بگیرید خواسته های خود را مشخصا بر روی کاغذ بیاورید . و با توجه به پیش نیاز های انهاتصمیم بگیرید هر یک هفته یا یک ماه یا ... به کارهای عقب افتاده بپردازید . و با توجه به ضرورت هایی که برای مرحله مرحله کردن اقدام ها بیان کردیم آنها را به چند مرحله تبدیل کنید .
خاتمه هر مرحله را برای خود جشنی کوچک بگیرید و یا خود را مورد تمجید و تشویق قرار دهید . تا روح و شخصیت شما عادت کند موفقیت ها را دست کم نگیرد .
یک شخصیت کمال گرا شاید به نسبت دیگر شخصیت ها خیلی کند تر به برنامه هایش بپردازد . لذا به خود فرصت دهید اما متوقف نشوید .
همواره خود را با گذشته هایتان مقایسه کنید نه با دیگران
در هر روز کارهای سخت را زودتر از دیگر امور انجام دهید .
مشاور :
خانم کهتري
| پرسش :
شنبه 23/9/1392
| پاسخ :
يکشنبه 24/9/1392
|
|
ليسانس
|
23
سال
|
اختلالات روانشناختی
| تعداد مشاهده:
234 بار
تگ ها :
اهمال کاری کمال گرا دانشگاه هدف مندی
0