• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 1108144

پرسش

سلام. 1- آیا درست هست که میگویند بهترین سی پی یو Core i3 و Core i5 هست و Core i7 علیرغم قویتر بودن، چه برای لپ تاپ و چه برای پی سی، بدلیل مصرف بسیار بالای برق نسبت به اون دو مدل ضعیف تر، خیلی به صرفه نیست؟ بعضی جاها خوندم که Core i7 در عمل خیلی تفاوتی با Core i5 نداره ولی بدلیل تکنولوژی قویتر، مصرف بسیار بسیار بالاتر و وحشتناکی دارد که به صرفه نیست، مگر واسه کارهای سنگین مثل میکس و رندر و . . . . چنین چیزی درسته؟2- آیا به عنوان مثال، یک سی پی یو Core i3 که بر روی لپ تاپ وجود داره با اون سی پی یو Core i3 ای که روی پی سی هست از لحاظ قدرت یکی هست؟ با فرض یکی بودن مشخصات شون چی؟ در کل سی پی یو لپ تاپ، از سی پی یو پی سی، بدلیل کوچک تر بودن، ضعیفتره درسته؟

پاسخ

با سلام
دوست عزیز، در ابتدا به مشخصات سی پی یو های Core i5 و Core i7 دقت نمایید:

Core i5 ها در هر دو فرم دو هسته ای و چهار هسته ای برای سوکت 1156 تولید می شوند ولی Core i7 ها نه تنها 4 هسته ای و 6 هسته ای هستند بلکه هم برای سوکت 1156 و هم برای سوکت اختصاصی خود یعنی 1366 تولید می شوند.
Core i5 ها در دو مدل مختلف ساخته می شوند سری 600 و سری 700. سری اول یعنی سری 600 همگی دو هسته ای بوده و بر پایه هسته Clarkdale ساخته شده اند. این مدل ها همگی از فناوری HyperThreading Technology یا HTT پشتیبانی می کنند. HTT بطور خلاصه فناوری اختصاصی شرکت اینتل است که در طی آن فرایند انجام کارهای همزمان در یک لحظه (Parallelization Computing) کاملا بهبود می یابد بدین تریب که سیستم عامل برای هر هسته فیزیکی حاضر در پردازنده دو هسته مجازی را آدرس دهی می کند و بدین ترتیب کارهای قابل انجام را بین این هسته ها تقسیم نموده و سرعت انجام این امور را افزایش می دهد البته برای این کار هم پردازنده و هم سیستم عامل باید از این فناوری پشتیبانی کنند. پس حضور فناوری HTT در پردازنده های دو هسته ای سری 600 از خانواده Core i5 ها به این معناست که امکان انجام همزمان چهار عمل در این پردازنده ها وجود دارد.

Core i7 ها همچون مدل های قبلی در دو کلاس ارائه می شوند مدل های سری 800 و مدل های سری 900. جالب ترین قسمت قضیه اینجاست که مدل های سری 800 با هسته Lynnfield در حقیقت همان مدل های 4 هسته ای سری 700 از پردازنده های Core i5 هستند که در فرکانسی بالاتر به قابلیت HyperThreading مجهز شده اند و بدین ترتیب امکان انجام 8 پردازش همزمان در آنها وجود دارد. حالا به روشنی می توانیم متوجه شویم که چرا برخی پردازنده های سری Core i7 از چیپ ست مهیا شده برای مدل های Core i5 یعنی چیپ ست 1156 استفاده می کنند.

در نهایت پیشرفته ترین و البته گرانقیمت ترین پردازنده های اینتل در سری 900 از خانواده Core i7 با هسته Blommfield یافت می شوند این پردازنده های ارزشمند در دو گروه 4 و شش هسته ای تولید می شوند جائیکه بعنوان مثال مدل های 950، 940، 930 و 960 مدل های 4 هسته ای و مدل های 970 و 980X شش هسته ای هستند. قیمت مدل های این گروه بصورت پلکانی و به یکباره بسیار افزایش پیدا می کند.

حرکت بسوی پردازنده های این کلاس علاوه بر خود CPU هزینه های بسیار بالای دیگری را نیز به کاربران تحمیل می کند که بدون شک مهمترین آنها مادربوردهای چیپ ست LGA1366 منطبق با این پردازنده هاست که پس از گذشت ماه ها از حضور این مادربوردها در بازار هنوز اختلاف قیمت شدیدی بین این گروه با سایر مادربوردها دیده می شود. مسئله هزینه بر بعدی برای خریداران به نوع و چینش حافظه در این مادربوردها باز می گردد جائیکه با تغییر معماری پردازنده، بهترین و کارآمد ترین چینش حافظه برای این ساختار استفاده از سه حافظه DDR3 در فرمی سه کاناله است که هزینه به نسبت بالاتری را طلب می کند.

با توجه به مطالب فوق، برای کاربران با بودجه محدود با کاربری غیر گرافیکی و غیر بازی سری هفت پردازنده های Core i5، برای کاربران گرافیکی و بازی خورها با بودجه نسبتا محدود پردازنده های سری شش Core i5 با فرکانس بالاتر و هسته های کمتر، برای کاربران رده پردازشی نسبتا سنگین سری 800 پردازنده های Core i7 و بلاخره برای کاربران گرافیک سنگین با بودجه آزاد مدل های شش هسته ای سری 900 از Core i7 پیشنهاد می شود.

-------------

قدرت پردازش پردازنده های لپ تاپ کمتر است. قدرت رابطه مستقیم با مصرف دارد؛ اگر 2 قطعه از تکنولوژی یکسانی استفاده کنند، قطعه ای که مصرف بیشتری دارد قدرت بیشتری را هم دارد. اما اگر تکنولوژی ها متفاوت باشند این مورد حتما درست نیست. پردازنده های دسکتاپ سری آیوی بریج مصرف حدود 77 وات دارند اما سری موبایل حدود 45 وات. قدرتشون هم به همین نسبت متفاوت است.

موفق باشید

مشاور : فرشید فلاحی | پرسش : جمعه 5/7/1392 | پاسخ : جمعه 19/7/1392 | | نا مشخص | 28 سال | رايانه | تعداد مشاهده: 5035 بار

تگ ها : تفاوت CPU لپ تاپ با کامپیوتر تفاوت Core i5 با Core i7 ضعیف بودن سی پی یوی لپ تاپ ها

UserName