• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 907
تعداد نظرات : 488
زمان آخرین مطلب : 4391روز قبل
سياست

چهره جالب آنگلا مركل صدراعظم آلمان كه در جریان افتتاح نمایشگاه صنعتی شهر هانوفر با نوك انگشتش دست یك روبات را لمس می‌كند.
پنج شنبه 9/2/1389 - 0:49
خواستگاری و نامزدی

به مناسبت روز زمین در بیست و دوم آوریل یك تكنیسین برق در نزدیكی شهر كلكته هند یك صفحه خورشیدی را نصب می‌كند.
پنج شنبه 9/2/1389 - 0:46
خواستگاری و نامزدی

یك زن جوان سبد موزی را برای فروش در خیابانهای شهر گوما در منطقه آشوبزده شرق جمهوری دمكراتیك كنگو روی سر گذاشته است.
پنج شنبه 9/2/1389 - 0:45
دنیای گیاهان و حیوانات

منظره‌ای تماشایی و منحصر به فرد از فوران آتشفشان ایافیالایوكول در ایسلند و صاعقه‌هایی كه به دلیل وجود تخلیه الكتریكی بر فراز دهانه آتشفشان بروز كرده‌اند.
پنج شنبه 9/2/1389 - 0:44
دانستنی های علمی

دانش‌آموزان خردسال در این كلاس در مدرسه‌ای در شهر هفئی در استان آنهویی در چین مانند سایر مردم چین در روز چهارشنبه بیست و یكم آوریل به یاد قربانیان زلزله استان كینگهای دو دقیقه سكوت كرده‌اند.
پنج شنبه 9/2/1389 - 0:43
خواستگاری و نامزدی

صحنه پرواز یك هواپیمای شركت لوفت هانزا در روز سه‌شنبه بیستم آوریل در فرودگاه شهر دوسلدورف در آلمان. اعضای خانواده مسافران كه عازم شهر شیكاگو بودند پس از چندین روز سرگردانی برای آنها دست تكان می‌دهند.
پنج شنبه 9/2/1389 - 0:42
دانستنی های علمی

یك دختر نوجوان بادبزنهایی كه با دست ساخته شده‌اند را روی سر گذاشته تا آنها را در بازاری در حومه شهر داكا در پایتخت بنگلادش بفروشد.
پنج شنبه 9/2/1389 - 0:41
سياست



چهره اویونیامبا كابامبا ایگورو جوانترین پادشاه جهان كه بر قلمروی سنتی قبیله تورو در غرب اوگاندا حكمرانی می‌كند هفته گذشته در فورت ـ پورتال پایتخت سلطنتی‌اش و به مناسبت هجده ساله شدن تاجگذاری كرد.


پنج شنبه 9/2/1389 - 0:40
ورزش و تحرک


تصویر دیدنی یك چترباز ارتش كلمبیا كه در جریان نمایشگاه صنایع دفاعی كه در شهر كالی در این كشور برپا شد تصاویری را با دود در آسمان ترسیم می‌كند.

پنج شنبه 9/2/1389 - 0:40
اخبار
(دكتر ثریا مكنون در سال 1973 از دانشگاه ایلونوی آمریكا در رشته روانشناسی و علوم تربیتی موفق به اخذ درجه دكترا شد و از سال 1353 به عنوان عضو هیأت علمی دانشكده علوم تربیتی دانشگاه تهران فعالیت خود را آغاز كرد.
وی با تشكیل گروه مطالعات زنان در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، در سال 1367 مشغول تحقیق و پژوهش برای طراحی مدل جامع زنان بوده است. در این گروه، خانم مهندس زهره عطایی آشتیانی، كارشناس‌ارشد رشته معماری نیز در كنار دكتر مكنون بوده و چندین سال از زندگانی خویش را مشغول پژوهش و تحقیق بوده‌اند. آنان هدف خود را تلاش جهت تولید مدل جامعی برای مهندسی توسعه منزلت مطلوب زن می‌دانند. آنچه در زیر می‌آید، ماحصل گفت‌وگوی «تابناك» با خانم دكتر مكنون و نیز مهندس عطایی است كه بررسی ابعاد این مدل و دلایل و نیازهای ارایه این الگو، مطرح می‌شود.)
دکتر ثریا مکنون در گفت‌وگو با «تابناک»، ریشه برخی ناهنجاری‌ها در جامعه زنان ایران را برنامه‌های دیگران و به ویژه غربی‌ها دانست که بیش از همه با اهداف اقتصادی دنبال می‌شود.

وی جامعه ایران را 90 درصد متأثر از غرب خواند و افزود: به نظر من اصل تفكرات غرب بر اساس اندیشه‌های اقتصادی است و نظام توسعه امپریالیسم بر اساس سرمایه است.

رئیس گروه مطالعات زنان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، با مقایسه هنجارهای جامعه غربی و جامعه ایرانی گفت: اصولا مقایسه اخلاقی و اجتماعی با كشورهای غربی كار صحیحی نیست چون هنجارهای آنها با هنجارهای ما بسیار متفاوت است. مثلاً ارتباط نامشروع زن و مرد از دید ملی و اسلامی، امری نكوهیده است، و با برای ما طلاق یك امر مذموم است در صورتی كه در جوامع غربی، وقتی زن طلاق می‌گیرد، از بسیاری امكانات رفاهی برخوردار می‌شود. و براساس رابطه آزاد و رها بودن زن از قیود خانوادگی به نفع چرخش اقتصادی است لذا ممكن است امری مثبت تلقی ‌شود. به طور مثال، سالها قبل به دلیل شركت در كنفرانسی در كانادا با یك خانم لبنانی، روبرو شدم كه پس از جدایی از همسرش، دولت كانادا، ماشین، خانه و شغل آبرومند در اختیار وی قرار داده بود و این مسئله ظاهراً رفتار وی را تغییر داده بود بطوری كه ممكن بود برای او مشكل اعتقادی پیدا شود و سایر دوستان وی را نگران كرده بود. اما در كشور ما زنی كه مطلقه می‌شود، غیر از تحقیر اجتماعی، ده‌ها مشكل كوچك و بزرگ اقتصادی نیز برای او بوجود می‌آید.

وی با رد غریزی بودن تمایل بانوان و دختران به خودآرایی و زیبا جلوه دادن خود در مقابل دیگران گفت: این امر فطری نیست، بلكه آموزشی و یادگرفتنی است. به طور مثال اگر فطری بود، چرا پسران در گذشته به اموری كه امروز به آن می‌پردازند اشتغال نداشتند؟ در صورتی كه اكنون خودآرایی و استفاده از مدهای روز بین آقایان هم گسترش یافته است. ضمن این‌كه هیچ‌جا ثابت هم نشده كه این امر غریزی و فطری است و تمایل به این امور تحت تأثیر محیط و شرایط خانواده است.

همچنین مهندس عطایی که در این گفت‌وگو شرکت کرده بود، توضیح داد: ایجاد نیاز براساس دستگاه حاكم فكری كه امروز جهان را تحت تأثیر خود قرار داده در پیدایش تمایل انسان‌ها به ویژه جوانان و نوجوانان به جلب توجه دیگران اثر قابل توجهی دارد به موازات این نیاز چهارچوب‌ها و الگوهای كاربردی نیز تولید شده و زمینه مصرف اقشار مختلف از جمله جوانان را تولید می‌كند.

دکتر مکنون با رد نگاه سنتی به احکام دینی اظهار داشت: بنابر نظر برخی علما استفاده از هر نوع البسه با حفظ چادر هرچه را می‌خواهید استفاده كنید، مجاز است. یعنی به‌این اكتفا كرده‌ایم كه هر طور می‌خواهی رفتار كن، فقط وقت حضور بین نامحرمان خود را كاملاً بپوشان و نتیجه این شده كه به مناسك فردی دین بسنده شده‌ است، اما تنها محدود نمودن زنان در جامعه برای حفظ حجاب به معنای محدود بودن حكم حجاب در تعریف ما از دین می‌شود. در حالیكه معنای حجاب گسترده‌تر از این حرف‌ها است و حضرت امام(ره) به دین سیاسی اعتقاد داشتند و احیاناً این‌گونه سختگیری‌ها را در مورد شهروندان نمی‌پسندیدند.

 



الان بسیاری از خانواده‌ها از جمله خانواده‌های مذهبی بر این باورند كه داشتن پوشش، كفایت می‌كند و می‌توانند ضمن حفظ حجاب ظاهری خود از هر مد و آرایشی ولو با الگوهای غربی استفاده كنند. متأسفانه در برخی مجالس و عروسی‌های زنانه اگر نامحرمی نباشد، بیشتر خانم‌ها از یك سطح و نوع آرایش و لباس و مد برخوردارند، به گونه‌ای كه شما قادر به تشخیص این نیستید كه پس از پایان مهمانی، كدام یك از این بانوان موقع خارج شدن با حجاب كامل و كدام یك بد‌حجاب هستند و این دقیقا مشكل ماست. باید تفاوتی بین آن خانم باحجاب با دیگران در مجلس باشد. در تعریف حجاب، فلسفه حجاب مقدم بوده و به معنای داشتن هویت مستقل و عدم تقلید از جامعه غرب و عدم مصرف‌گرایی است و چون این تعریف تدوین نشده، به این اكتفا می‌كنیم كه همین‌قدر كه زنان ظاهر خود را بپوشانند، كفایت می‌كند. در صورتی كه توجه نمی‌شود این حركات و رفتارها به جامعه ایرانی تعلق ندارد و برای یك جامعه اسلامی مناسب نیست؛ به ویژه كه ما باید هزینه‌ كردن درآمد نفتی این كالاهای مصرفی را وارد كنیم و توجه به این نكته كمتر بین زنان حتی محجبه دیده می‌شود.

وی درباره برخی فعالیت‌ها نظیر طرح امنیت اجتماعی و گشت ارشاد گفت: این روش‌های مقابله هم كه الان در جامعه استفاده می‌شود، احتمالاً اثر مثبت ندارد. البته این‌كه آثار منفی هم ممكن است داشته باشد یا نه؟ قابل بررسی است.

چهارشنبه 8/2/1389 - 10:28
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته