سلاام
كاشت ناخن این روز ها توجه بسیارى از خانم ها را به خود جلب كرده است. این روش شایده ساده ترین و تندترین راه برای بدست آوردن ناخنهای زیبا باشد ولی علاوه بر گران بودن گاهی اوقات خطرناک و همچنین راه حلی همیشگی نیست.
در مورد ناخنهای خود و بهداشت آنها چه میدانید؟
متاسفانه، روند روبه رشد استفاده از ناخن هاى مصنوعى و كاشت ناخن دایمى و موقت در چند سال اخیر، باعث گشته تا اصول مراقبت از ناخن ها به استفاده از مواد ترمیم كننده و نگهدارنده محدود شود و اصول حفاظت كلى ناخن هاى طبیعى كه همانا بهبود شرایط نگهدارى و تغذیه اى فرد است، به كلى فراموش شود.
یكى از مهم ترین دلایل گرایش خانم ها به كاشت ناخن را مى توان باورهاى عامیانه و اشتباه دانست. اغلب تصور مى كنند، كاشت ناخن در مقاوم ساختن ناخن هاى طبیعى شكننده و فاقد استحكام نقش موثرى دارد، در صورتى كه ناخن هاى مصنوعى كاشته شده به دلیل دارا بودن مواد نگهدارنده نظیر متاكریلات نه تنها موجب تقویت ناخن هاى طبیعى نمى شوند، بلكه در دراز مدت منجر به پیدایش واكنش هاى دردناك و شدید از قبیل عفونت هاى پوستى اطراف ناخن، شل شدن و حتى افتادن ناخن مى گردند.
علاوه بر این، چسب هاى مورد استفاده در كاشت ناخن نیز باعث لایه لایه شدن و نهایتاً شكستگى ناخن مى شوند.
بسیارى نیز گمان مى كنند كه ترك خوردگى و پوسته پوسته شدن ناخن هایشان به دلیل كمبود كلسیم مى باشد، حال آنكه شكنندگى ناخن به علت سستى ساختمان شیمیایى ناخن ها یا بنیان هاى سولسفودى خود ناخن مى باشد نه كاهش میزان كلسیم در بدن!
ً به خانم ها توصیه مى شود به جاى پرداخت هزینه هاى گزاف براى كاشت ناخن و یا گوش سپاردن به گفته های غیر علمى و ناآگاهانه، توصیه هاى پزشكى را در جهت مقاوم نمودن ناخن هاى طبیعى به كار ببندید.
از آنجا كه بدى تغذیه باعث پوست انداختن، ترك برداشتن یا شكستن ناخن ها مى شود، به نوع رژیم غذایى خود اهمیت بیشترى بدهید.
ویتامین A نقش مهمى در استحكام ناخن ها ایفا مى كند. این ویتامین در هویج، جگر، كره، پنیر، شیر، زرده تخم مرغ و سبزیجات تازه به وفور یافت مى شود.
مصرف گوجه فرنگى، كیوى، مركبات و كدو به دلیل دارا بودن مقادیر زیادى ویتامین ث نقش مهمى در ترمیم ناخن و پوست هاى ترك خورده ایفا مى كند. از كمبود ویتامین هاى گروه B، كلسیم و دیگر مواد معدنى غافل نشوید.
اگر قصد كاهش وزن دارید، حتماً در رژیم غذایى تان از میوه و سبزیجات بیشتر استفاده كنید. علاوه بر نوع تغذیه، از عواملى كه باعث تشدید آسیب هاى رسیده به ناخن مى شوند، دورى كنید و تا یكى دو ماه از لاك استفاده نكنید.
در هنگام كار با مواد شوینده و پاك كننده حتماً از دستكش استفاده كنید و همیشه دست ها و ناخن ها را با كرم هاى مناسب، چرب كنید و اگر عادت به خوردن ناخن دارید، آن را ترك گویید.
ایجاد تغییر رنگ یا لكه هاى سفید بر روى ناخن نیز مى تواند به چند دلیل باشد كه عبارتند از: ۱- كاهش میزان پروتئین، ویتامین و مواد معدنى در بدن. ۲- استفاده بیش از حد از لاك و مواد پاك كننده و شوینده. ۳- برخى بیمارى ها نظیر نارسایى كبد، بیمارى قلبى و افزایش سن نیز مى تواند منجر به بروز لكه سفید بر روى ناخن شوند كه نیاز به اهمیت ویژه اى دارند.
براى جلوگیرى از بروز آسیب در ناخن هاى پا نیز، كفش هاى مناسب و آسوده بپوشید. از جوراب هاى نخى و استاندارد كه اكسیژن كافى را به پوست و ناخن پا مى رسانند، استفاده كنید و سرانجام ناخن ها را همیشه كوتاه و تمیز نگه دارید.