بر اساس یك تحقیق جدید، زنانی كه در سه ماهه اول بارداری مقادیر كافی آهن دریافت می كنند نوزادانی با وزن سنگین تر خواهند داشت.
به گزارش باشگاه خبری فارس «توانا»، این تحقیق با مطالعه ۱۳۰۰ زن باردار نشان داد كه مصرف بیشتر آهن در سه ماهه اول بارداری تأثیر مثبتی در وزن نوزاد تازه متولد دارد.
یافته های منتشر شده در مجله علمی «باروری انسان» نشان می دهد كه مصرف كافی ویتامین «ث» كه موجب جذب بیشتر آهن از غذاهای غیرگوشتی می شود، تأثیر بیشتری در افزایش وزن نوزاد خواهد داشت.
به گفته یكی از محققان دانشگاه «لیدز» انگلستان، گاهی لازم است زنان باردار رژیم غذایی خود را تغییر دهند تا میزان آهن بیشتری دریافت كنند؛ مطالعات ما نشان می دهد كه میزان توصیه به مصرف آهن در زنان باردار پایین است.
وی افزود: فقر آهن یكی از مشكلات شایع دوران بارداری به ویژه در كشورهای در حال توسعه است كه می تواند منجر به نتایج منفی از قبیل كمی وزن نوزاد در هنگام تولد، زایمان زودرس و اختلال رشد عصبی كودك شود؛ این موارد ممكن است موجب مشكلاتی در زمینه سلامت و رشد كودك در مراحل بعدی زندگی اش شود.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، در آمریكا به زنان باردار توصیه می شود كه روزانه ۲۷ میلی گرم آهن مصرف كنند، در حالی كه در انگلستان استاندارد میزان مصرف آهن ۱۵ میلی گرم به صورت روزانه است.
بنابراین گزارش آهن موجود در سبزیجات، لوبیا و حبوبات كمتر از آهن گوشت قرمز و ماهی جذب بدن می شوند.
این محقق گفت: اطلاعات متناقض در مورد مواد غذایی می تواند گیج كننده باشد بنابراین بسیار مهم است كه اطلاعات صحیحی در اختیار زنان باردار قرار داده شود؛ آنها باید نه تنها در مورد بهترین منابع آهن در رژیم غذایی اطلاع داشته باشند بلكه باید بدانند كه رژیم غذایی متنوعی شامل میوه و سبزیجات غنی از ویتامین «ث» برای آنان بسیار ثمربخش خواهد بود.
وی افزود: نوشیدن یك لیوان آب پرتقال تازه در كنار نان و لوبیا یكی از نمونه هایی است كه می تواند میزان جذب آهن را افزایش دهد.
این گزارش می افزاید: این مطالعه به معنای این نیست كه زنان باید در دوران بارداری مكمل آهن مصرف كنند، زیرا پزشكان بارها در مورد پیامدهای منفی مصرف بیش از حد مكمل ها به ویژه در دوران بارداری هشدار داده اند.