تبیان، دستیار زندگی
گوشت بره و گوساله به دلیل غنی بودن از باز« پورین» در روز مسابقه باعث گرفتگی عضلات ورزشکاران می شود. دکترسیدعلی کشاورز متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ورزشکاران در روزمسابقه نباید ازگوشت سرخ کرده، پر چرب و ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصرف گوشت بره و گوساله باعث گرفتگی عضلات ورزشکاران می شود.

گوشت بره و گوساله به دلیل غنی بودن از باز« پورین» در روز مسابقه باعث گرفتگی عضلات ورزشکاران می شود.

دکترسیدعلی کشاورز متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ورزشکاران در روزمسابقه نباید ازگوشت سرخ کرده، پر چرب و پرسس استفاده کنند و باید بیشترازغذاهای بخار پز، آب پز و کبابی استفاده کنند تا کمتر دچار مشکلات گوارشی شوند.

وی با اشاره به این که سیرابی، کله پاچه و مغز نیز غنی از پورین هستند و باعث گرفتگی عضلات می شوند، افزود: در روز مسابقه ورزشکار فقط مجاز به استفاده از کنسرو گوشت فاقد چربی است، ولی نباید به هیچ وجه از کنسرو ماهی پر روغن استفاده کند.

این متخصص یاد آور شد: در هنگام بدنسازی و یا عضله سازی باید سهم پروتئین ورزشکار به طور تدریجی تا 20 درصد افزایش یابد که همراه با آن، افزایش آب، ویتامینB6 و پتاسیم نیز ضروری است.

به گفته این استاد دانشگاه ، این افزایش پروتئین نباید بیش از 25 درصد باشد، زیرا به زیان ورزشکاراست.

دکتر کشاورز تاکید کرد: جگر ماده غذایی با ارزش و غنی از ویتامین ها و آهن است، بنابراین هفته ای یک بار برای ورزشکاران مرد و هفته ای دو بار برای ورزشکاران زن توصیه می شود، ولی به علت وجود" پورین" نباید در روز مسابقه مصرف شود.

وی در خصوص بانوان ورزشکاراظهار داشت: از آنجا که کم خونی در زنان شایع است، نیازمند دریافت مکمل آهن ، هستند زیرا کم خونی مانع از رسیدن فرد به حداکثر توان عضلانی خواهد شد.

وی ادامه داد: نیاز یک زن ورزشکار به کلسیم بیشتر از زن غیر ورزشکار است ، بنابراین یک زن غیر ورزشکار باید در روز یک لیوان شیر،30 تا40 گرم پنیر و 2 پیاله ماست دریافت کند، ولی زن ورزشکار باید 2 واحد بیشتر لبنیات دریافت کند.

خطر پوکی استخوان برای ورزشکاری که نوشابه می خورد ، پنج برابر افراد عادی است. همچنین نیاز به نمک در زن ورزشکار در روزهای تمرین و مسابقه دو برابر افراد عادی است، که در صورت عدم تامین این نمک خطر مختل شدن فعالیت عضلانی وجود دارد.

دکتر کشاورز در پایان خاطرنشان کرد: هر ورزشکار بر حسب سن، جنس، شرایط فیزیولوژیکی، قد، توده عضلانی بدن نیازهای متفاوتی دارد، بنابراین نمی توان برای کل ورزشکاران نسخه واحدی پیچید.