تبیان، دستیار زندگی
دكتر رحیم رمضانی نژاد استادیار دانشگاه گیلان در مقاله ای به بررسی ابعاد مختلف اخلاق علمی و بازی جوانمردانه در میادین ورزشی پرداخته است. در این مقاله آمده است: در شرایط اجتماعی ـ اقتصادی ورزشی معاصر با اینكه هیچ فرهنگی و بویژ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بازی منصفانه ـ اخلاق علمی در ورزش


دكتر رحیم رمضانی نژاد استادیار دانشگاه گیلان در مقاله ای به بررسی ابعاد مختلف اخلاق علمی و بازی جوانمردانه در میادین ورزشی پرداخته است.

در این مقاله آمده است: در شرایط اجتماعی ـ اقتصادی ورزشی معاصر با اینكه هیچ فرهنگی و بویژه در وضعیت كنونی نمی تواند بدون الگوی قهرمان ورزشی باشد، به نظر می رسد ورزش قهرمانی و حرفه‌ای نه از جنبه امكانات یا برنامه و فناوری، بلكه از نظر تربیتی با مشكلات اخلاقی زیادی روبرو شده است. اگر چه این عارضه پاتولوژیك و اپیدمی نیست ولی تلاشهای زیادی برای حفظ پرچم ایده آلیستی و آرمان خواهی ورزشی با گسترش روحیه ورزشكاری و پهلوانی از طریق كمیته بین المللی بازی منصفانه در سراسر جهان به صورت مقررات رسمی و شعارها یا توصیه های اخلاقی شده است.

نویسنده در این مقاله با طبقه بندی ابعاد مختلف بازی جوانمردانه ادامه می دهد: بازی جوانمردانه و منصفانه از 5 بعد كاربردی قابل تجزیه و تحلیل است. در بعد اول تعریف مفهوم بازی منصفانه از 3 رویكرد نظری و در بعد دوم ضرورت اجرای عملی آن در ورزش نیز از دو رویكرد نظری مورد بررسی قرار گرفته است. زمان و مكان بازی منصفانه از نظر اجتماعی- فرهنگی در سطوح مختلف ورزشی و بازی منصفانه برای تربیت ورزشی و عوامل دست اندركار بعد سوم و چهارم بحث را تشكیل می دهد.

دكتر رمضانی نژاد در ادامه مقاله می افزاید: در بعد بازی منصفانه، در 6 فرآیند فردی، اجتماعی و قانونی، فراقانونی (اخلاقی) تحلیل شده است كه می توان به عنوان یك منشور كاربردی مورد استفاده قرار گیرد بویژه اینكه 5 شكل عملی بازی منصفانه در شرایط حاضر شامل بازی منصفانه دو طرفه، یك طرفه مثبت، یك طرفه منفی، بازی غیر منصفانه و بازی خطای منصفانه می تواند مبنای تحقیقی و پژوهشی مفیدی را برای این حوزه نظری فراهم آورد.

گفتنی است این مقاله در نخستین همایش بین المللی علوم ورزشی دانشگاههای حاشیه دریای خزر در دانشگاه گیلان ارائه شده است.