تبیان، دستیار زندگی
سیم وبلاگ‌ها، ویكی‌ها و گروه‌های مباحثه با ایجاد محیط نوشتاری غیر رسمی و تعاملی فاصله میان نویسنده و خواننده را از بین می‌برند. از این فرصت استفاده كنید و با تمیز، پویا و محاوره‌ای نوشتن مطلب‌تان به آنها چنان احساس راحت...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چگونه برای وب بنویسیم


وبلاگ‌ها، ویكی‌ها و گروه‌های مباحثه با ایجاد محیط نوشتاری غیر رسمی و تعاملی فاصله میان نویسنده و خواننده را از بین می‌برند. از این فرصت استفاده كنید و با تمیز، پویا و محاوره‌ای نوشتن مطلب‌تان به آنها چنان احساس راحتی را القا كنید كه تصور كنند در لابه‌لای كلمات شما با دوست نزدیكشان سخن می‌گویند.


وبلاگ نویسی

بلاگرهای بزرگ از روی اطلاع و استناد شخصی و با صدای زنده و صادق سخن می‌گویند. آنها با ارسال پست‌هایی كه خواننده را به اظهار نظر ترغیب می‌كند فضای مناسبی برای ایجاد محاوره های مولد به وجود می‌آورند .

برای نوشتن یك وبلاگ خوب در مورد موضوعاتی بنویسید كه در موردشان اطلاعات كافی دارید و به آنها علاقه مندید. در مورد موضوع، خوب تحقیق كنید و گزارش‌هایتان را خوب بنویسید. مهارت‌های مقاله نویسی‌تان را به خدمت بگیرید و با استفاده از راوی اول شخص خواننده را به فضایی راحت، صادقانه و پركشش ببرید. وقتی چیزی را نمی‌دانید از اذعان به بی‌اطلاعی نترسید.


ویكی ها

ویكی ها نهایت كار با گروه‌های كاری هستند. از استفاده از اول شخص اجتناب كنید و نوشته‌های‌ خود را با لحن و جریان مقاله موجود همگون سازید. ویكی‌ها به طور معمول جای اظهار نظرهای شخصی و تحلیل نیستند. حقایق و موارد بحث انگیز را با زبان واضح شسته رفته و بی طرف بیان كنیم.


گروه‌های مباحثه یا انجمن‌ها

اداره یك گروه مباحثه خوب مثل میزبانی یك برنامه رادیویی است. سوال‌هایی مطرح نكنید كه جوابشان بله یا خیر باشد. از حكایت‌های شخصی افراد بپرسید. درك كنید كه مردم گهگاه نیاز به پرسه زدن و درد و دل كردن دارند. اما سعی كنید پیش از آنكه از موضوع اصلی منحرف شوید، رشته بحث را دوباره در دست بگیرید و مهم‌تر از همه تحرك بحث را حفظ كنید.

هیچ كس نمی‌تواند یك گروه مباحثه را 24 ساعته و 7 روز هفته فعال نگاه دارد. شما برای حفظ گروه‌تان به كمك اعضای گروه و نرم افزارتان نیازمندید. اما می‌توانید با پرسش‌ها و اظهارنظرهای حساب شده مثال خوبی برای دیگر اعضای گروه باشید.


چند نصیحت كلی

هرچه كوتاهتر بهتر: خوانندگان نویسندگانی را می‌پسندند كه وقتشان را هدر نمی‌دهند. برای بیان افكارتان از زبان ساده و مستقیم استفاده كنید. این نوع بیان به مراتب ارتباط بهتری با مخاطب برقرار می‌كند تا نمایش كلمات و اصطلاحات قلنبه سلمبه‌ای كه سر كلاس‌های كسالت آور ادبیات به خوردمان می‌دادند.

افعال معلوم: "انجام بده"؛ نه "انجام داده خواهد شد". جملات مجهول را برای زمانی نگه دارید كه فاعل را نمی‌شناسید. مثل گزارش‌هایی كه از دادگاهها و جرائم تهیه می‌كنید. حتی در آن صورت هم سعی كنید تا حد امكان ماجرا را با افعال معلوم بیان كنید.

افعال شدید: بهترین افعال آنهایی هستند كه حركت را نشان می‌دهند. اگر حین نوشتن متوجه شدید كه زنجیره‌ای از افعال ارتباطی ضعیف به كار برده‌اید، لحظه ای درنگ كنید و درباره حركت و اتفاقی كه در پست‌تان روی می‌دهد بیندیشید و یك‌بار دیگر مطلب‌تان را فقط با استفاده از اسم و فعل چرك نویس كنید تا به واژگان بهتری برای مطلب‌تان برسید.

منابع استنادی: اگر به خوانندگان منبع اطلاعاتتان را معرفی نكنید بسیاری از آنها تصور می‌كنند كه آن را از خودتان درآورده‌اید. شما كه این كار را نكرده اید، نه؟

مشخص ساختن منبع برای شما اعتبار ایجاد می‌كند چون به خوانندگان این حس را می‌دهد كه شما چیزی برای پنهان كردن ندارید و هر زمان كه لازم باشد می‌توانند كار شما را چك كنند.

هایپرلینك كردن (HYPERLINK)مفهومی: مطالب آنلاین باید به حالت شاخه‌ای ارائه شوند تا خواننده اجازه پیدا كند از یك مطلب به مطلب دیگری رفته و محتوایی مكمل یا با جزئیات بیشتر، بسته به میزان علاقه‌مندی خود، پیدا كند. تقریبا همه كارهای روزنامه نگاران منبع دارد. اما در شرایط آنلاین برای نویسنده این امكان وجود دارد كه خواننده را مستقیما به منابع مكمل لینك بدهد. در زمانی كه گزارش می‌دهید URLهای منابع را یادداشت كنید و سپس با استفاده از لینك آنها را درمطلب‌تان جا دهید.

سعی كنید تا حد ممكن از آوردن خود آدرس ها خودداری كنید و عبارت "اینجا را كلیك كنید" را استفاده نكنید. شما می‌توانید با كمی حوصله اسامی مناسبی برای هر URL(آدرس) صفحه پیدا كنید.

قالب بندی: با استفاده از لیست ها، سرتیترهای توپر و دیگر ابزار قالب بندی HTML به صفحات‌تان رنگ و لعاب دهید.

URL تك موضوعی: اگر در سایت‌تان از سیستم های تبلیغاتی موضوعی مثل GOOGLE AD SENSE استفاده می‌كنید، با محدود كردن هر URL (آدرس) به یك موضوع می‌توانید به نرم افزار كمك كنید تا مناسب‌ترین آگهی های مرتبط با موضوع صفحه شما را انتخاب كند.

منبع : همشهری آنلاین


مطالب مرتبط :

1. ویکی ؟! (قسمت اول)

2. وبلاگ نویس ها ، زیباتر بنویسید!

3. روش تایپ 10 انگشتی با صفحه كلید

4. RSS چیست ؟

5. پورتال چیست؟